We hebben er bijna allemaal weleens last van, krassen op de auto door eigen toedoen of externe factoren. Ze zijn lelijk en verminderen bovendien de waarde van uw auto. Sommige kunnen oppervlakkig zijn en sommige zijn dusdanig diep dat je bijna de blanke lak kunt zien. Gelukkig hoeft een autokras niet direct te betekenen dat u de auto opnieuw moet laten overspuiten. Bij Opti-Coat hebben we door de jaren heen heel wat auto’s gezien en weten we na een eerste blik direct of een kras volledig, deels of niet meer is te herstellen. Hierin adviseren wij u deskundig en zijn wij eerlijk in wat wel en niet mogelijk is.

Wanneer zijn de krassen te verwijderen op mijn auto?

Vaak krijgen wij de vraag of krassen definitief te verwijderen zijn van de auto. Dit is helaas niet altijd mogelijk, ondanks wat andere autopoetsbedrijven u mogelijk beloven. Wij hanteren de volgende regels t.a.v. autokrassen:

  • Lichte krassen: Deze kunnen wij met behulp van een excentrische poetsmachine volledig laten verwijderen. Denk hierbij aan krassen veroorzaakt door de wasstraat;
  • Oppervlakkige krassen: Deze kunnen wij zodanig polijsten dat de kras nagenoeg onzichtbaar wordt. Door het toepassen van een speciale techniek kunnen wij deze krassen ‘vullen’ met de originele lak zodat er ook geen sprake is van kleurverschil. De kras is met het blote oog niet tot nauwelijks zichtbaar;
  • Diepte krassen: Deze zijn nagenoeg onmogelijk herstelbaar. Deze krassen zijn te herkennen door met uw nagel langs de kras te gaan. Merkt u dat u uw nagel in de kras kunt drukken, dan is de kras zodanig diep dat deze niet meer te herstellen is. Wel kunnen we kras zoveel mogelijk verdoezelen en minder zichtbaar maken. Echter blijft de kras blijft aanwezig.

Wij behandelen onze auto's met Opti-Coat Pro

opti-coat pro+