Wellicht was u op zoek naar nano glascoating voor uw auto, omdat u op zoek bent naar de beste bescherming van uw autolak. Maar wist u dat glascoating een bescherming biedt voor een beperkte periode? We leggen het u even uit.

Een glascoating kleeft aan de lak zoals een sticker aan een oppervlak kleeft. In de basis is het net als het spuiten van de verf, waarbij de verf zich hecht aan het oppervlak of aan een volgende laag. De glascoating wordt daarom ook in lagen aangebracht waarbij elke laag weer aan de volgende laag ‘vastkleeft’. Zo wordt een diktelaag gecreëerd zodat het als een schil fungeert die het oppervlak moet gaan beschermen.

De kracht van thermische nano coating met Opti-Coat Pro

Opti-Coat Pro gaat veel verder, want met op Opti-Coat wordt een verbinding met de blanke lak gemaakt door een chemische reactie (cross-linking). Deze verbinding bevind zich op moleculair niveau. Hier is dus geen sprake van een extra laag, maar wordt het onderdeel van de autolak. Deze chemische koppeling zorgt ervoor dat de coating niet zal de-lamineren en/of craqueleren, maar zorgt er tevens voor dat de coating een extra lange levensduur krijgt. Wilt u meer weten over onze complete automotive coatings, klik dan hier.

De voordelen van Opti-Coat Pro t.o.v. nano glascoating

Opti-Coat Pro Vs. Glascoating

  • Behoeft geen jaarlijkse herapplicatie of inspectie.
  • Keramische bescherming in tegenstelling tot gelijmde bescherming met glascoating.
  • Sterker en duurzamer dan glascoating dankzij cross-linking.
opti-coat pro+
Opti-Coat Pro