Wat is het verschil tussen Opti-Coat Pro en een glascoating?

Niet alle keramische coatings zijn hetzelfde…
Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Opti-Coat Pro en de veelvuldig aangeboden glascoatings. We leggen graag de verschillen uit lees verder.

Mag ik nog met de auto door de wasstraat?

Het geniet niet onze voorkeur om met een gecoate auto door een wasstraat te gaan. De reden hiervoor is dat mechanische beschadigingen buiten de garantie vallen. Om de coating in top conditie te houden krijgt u van ons een simpel en duidelijke wasinstructie. Doordat er niets hecht aan de coating is het heel eenvoudig de auto bij te houden.

Kiest u er toch voor om met de auto door de wasstraat te gaan dan zal de coating uiteindelijk ook bekrast raken, maar de bedoelde bescherming en het hydrofobische effect zal onaangetast blijven.

Moet ik de auto nog waxen?

Een met Opti-Coat gecoate auto hoeft u niet niet meer te waxen. Elke keer als de auto gewassen wordt zal deze er uit zien alsof hij net gewaxt is. Wilt u gewoon omdat u er plezier aan beleeft de auto toch voorzien van een  wax, zorg dan voor een wax die geen schuurmiddelen bevat.

Is de coating krasbestendig?

Nee de coating is  kraswerend, dat wil zeggen dat er wel degelijk krassen in de coating zouden kunnen ontstaan maar veel minder snel dan in de de originele fabriekslaklaag.

Wat te doen bij schade?

In het geval van schade is het noodzakelijk dat er bij het schadehertsel bedrijf wordt aangegeven dat de auto gecoat is met Opti-Coat. Ook zijn wij altijd bereid om het schadeherstelbedrijf voor u te informeren hoe zij om moeten gaan met de gecoate delen. De verzekeringsmaatschappijen zullen in 9 van de 10 gevallen de herapplicatie van de coating vergoeden.